Fatty acids composition of enzymatically transesterified cod liver oil / soybean oil blends by immobilized rhizomucor miehei lipase

Dalam sumbangan mempertingkatkan kualiti nutrisi dan fungsi bagi minyak kacang soya, kajian terhadap transesterikasi dengan penggunaan enzim antara campuran minyak hati ikan kod (MHIK) dengan minyak kacang soya (MKS) telah dijalankan. Campuran antakedua-dua minyak ini dibuat mengikut nisbah 1:1,2:3...

Full description

Main Author: Thamm Wei Shin
Published: Terengganu: Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia, 2004.
LEADER 01096cam a2200169 7i4500
001 0000136687
005 20100811090000.0
002 0000001753
090 0 0 |a LP 21 FST 3 2004  
100 1 # |a Thamm Wei Shin  
245 1 0 |a Fatty acids composition of enzymatically transesterified cod liver oil / soybean oil blends by immobilized rhizomucor miehei lipase   |c Tham Wei Shin. 
260 # # |a Terengganu:   |b Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia,   |c 2004. 
300 |a x, 63 p.:   |b ill.;   |c 30 cm.. 
502 # # |a Project Report FST (Degree of Bachelor of Science - Biology Science) 2004 
520 3 # |a Dalam sumbangan mempertingkatkan kualiti nutrisi dan fungsi bagi minyak kacang soya, kajian terhadap transesterikasi dengan penggunaan enzim antara campuran minyak hati ikan kod (MHIK) dengan minyak kacang soya (MKS) telah dijalankan. Campuran antakedua-dua minyak ini dibuat mengikut nisbah 1:1,2:3 dan 3:2 masing-masing dalam heksana-tepu-air. ENzim yang digunakan adalah lipase 1,3-spesifik daripada Rhizomucor miehei... 
602 # # |a Laporan Projek FST 2004 
999 |a 1100030774  |b Book  |c LAPORAN PROJEK  |e BILIK ARKIB