Kesan penceluran dan pengeringan ke atas warna dan ciri-ciri berfungsi pelbagai jenis ubi tempatan

Kajian ini dijalankan bagi mengkaji kesan penceluran dan pengeringan terhadap warna kandungan lembapan, kandungan bahan fenolik, ciri-ciri berfungsi ubi seperti kadar keterlarutan, keupayaan pengembangan dan kadar penyerapan air bagi empat jenis ubang berlainan iaitu ubi kayu, ubi keledek, ubi kelad...

Full description

Main Author: Mazlin Abd. Basha
Published: Terengganu: Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia, 2006.
LEADER 00995cam a2200169 7i4500
001 0000143974
005 20130617090000.0
002 0000009082
090 0 0 |a LP 18 FASM 3 2006  
100 0 # |a Mazlin Abd. Basha  
245 1 0 |a Kesan penceluran dan pengeringan ke atas warna dan ciri-ciri berfungsi pelbagai jenis ubi tempatan   |c Mazlin Abd. Basha. 
260 # # |a Terengganu:   |b Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia,   |c 2006. 
300 |a xi, 42 p.:   |b ill.;   |c 30 cm.. 
502 # # |a Laporan Penyelidikan FASM (Ijazah Sarjana Muda Sains Makanan - Perkhidmatan Makanan dan Pemakanan) 2006 
520 3 # |a Kajian ini dijalankan bagi mengkaji kesan penceluran dan pengeringan terhadap warna kandungan lembapan, kandungan bahan fenolik, ciri-ciri berfungsi ubi seperti kadar keterlarutan, keupayaan pengembangan dan kadar penyerapan air bagi empat jenis ubang berlainan iaitu ubi kayu, ubi keledek, ubi keladi dan ubi badak 
602 # # |a Laporan Projek FASM 2006 
999 |a 1100089969  |b Book  |c LAPORAN PROJEK  |e BILIK ARKIB