Aktiviti antioksidan dan kandungan bahan fenolik dalam buah jering (Pithecellobium jiringo) pada tahap kematangan yang berbeza (muda, tua dan bercambah)
Kajian ini dijalankan untuk menentukan aktiviti antioksidan (AA) dan kandungan bahan fenolik (KBF) dalam buah jering pada tahap kematangan berbeza iaitu buah muda, tua dan bercambah
Main Author: | Siti Asliza Ahmad |
---|---|
Published: |
Terengganu:
Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia,
2006.
|
Similar Items
-
Panduan kematangan dan penuaian buah-buahan Ahmad Tarmizi Sapii, Pauziah Muda.
by: Ahmad Tarmizi Sapii
Published: (2005) -
Penentuan aktiviti antioksidan, kandungan fenolik dan perbandingan ciri-ciri fizikal dalam 3 jenis sampel minyak kelapa yang berbeza warna dan dibandingkan dengan minyak kelapa sawit pada sebelum dan selepas proses pemanasan Nursyida Yusoff @ Che Soh.
by: Nursyida Yusoff @ Che Soh
Published: (2006) -
Hindari kanser dengan antioksidan Norman M. Norawi.
by: Norman Mohd. Norawi
Published: (2008) -
Penyakit kardiovaskular: peranan antioksidan disunting oleh Zakiah Jubri.
Published: (2017) -
Tanaman berkhasiat antioksidan Hermani dan Mono Rahardjo, Khairunasikin Alias.
by: Hermani Rahardjo